Inzamelen PET-flessen mooie inkomstenbron voor clubs en scholen

 In Nicht kategorisiert

Inzamelen PET-flessen mooie inkomstenbron voor clubs en scholen

Sportclubs, scholen en goede doelen kunnen profiteren van de invoering van statiegeld op kleine plastic frisdrankflessen. De regeling -ingegaan op 1 juli 20121 – kan voor clubs en scholen een leuk extra zakcentje opleveren.

Kleinere verkooppunten van frisdrank in kleine plastic flessen -zoals bijvoorbeeld scholen en bedrijven- hoeven geen innamepunt te hebben, maar ze mogen wel inzamelen. En waarom niet? Als je de flessen toch al verkoopt, waarom zou je ze niet inzamelen?

In de praktijk; iemand koopt een flesje Spa in een sportkantine. Na het leegdrinken gaat deze persoon niet voor 15 cent statiegeld naar de dichtstbijzijnde supermarkt. En de club heeft geen inname plicht. Hij wil dus van de fles af. En tada, dat kan!  Want midden in de kantine staat een mooie grote prullenbak waarin de PET-flessen verzameld worden.

De clubs(en scholen) verzamelen zo dus de flessen, ze leveren ze in en storten het geld op hun eigen rekening. Mooi verdienmodel.

Het idee van Barrelkings: zet onze grote rode BinBin 200 L prullenbak voor PET-flessen in de kantine of in de aula. Communiceer op het vat wat je doet met het opgebrachte geld. Bijvoorbeeld voor nieuwe netten in doelen, voor een tafeltennistafel of een goed doel.

De bezoekers van de kantine zullen daardoor gemotiveerd zijn om hun fles in de bak te gooien. De zakken met flessen worden één keer per week naar de supermarkt gebracht en het emballage geld verdwijnt in de clubkas. Easy money. En de aanschaf van de bak verdient zichzelf in no time terug.

De regeling is natuurlijk bedoeld om het milieu te sparen. Er moet minder plastic in het milieu terechtkomen maar het met snijdt dus ook aan de andere kant; je kan er geld mee verdienen. Hoeveel flesjes water, Gatorade en  AA-drink worden er wel niet verkocht in de kantine? Doe er je voordeel mee!

Let op: Voor het inleveren van statiegeldflessen is het leesbaar zijn van de barcode essentieel. Zonder die code kan er geen statiegeld worden uitgekeerd. Het duurt trouwens nog wel even voordat op alle kleine plastic flesjes statiegeld zit. Hoewel de invoering officieel op 1 juli 2021 is ingegaan, mogen bestaande voorraden nog wel worden verkocht, ook als die nu nog bij grossiers staan.

Nieuwe logo en barcode

Statiegeldflessen, zowel groot als klein hebben, zijn straks allemaal voorzien van een nieuw statiegeldlogo en een nieuwe barcode (EAN-code). Dat moet het voor zowel de innamepunten als de consumenten duidelijker maken welke flessen wel en geen statiegeld hebben. De code is van groot belang voor het vaststellen van vergoedingen en bijdragen.

 

letzte Beiträge

Leave a Comment